©  created by180 degrees design + build

web pt previously inhabited a 29,000 SF former produce warehouse. they were given the opportunity to expand into the former tortilla factory, a conjoined 6,600 sf pre-fabricated warehouse building. web pt’s existing space was a mixture of do-it-yourself temporary walls, an eclectic array of artifacts, maxed-out electrical outlets, and desks crammed into every last bit of available space. with a rapidly growing team, the renovated space needed to accommodate projected employee headcounts while also providing much-needed breathing room.

  

the re-envisioned warehouse incorporates an expanded variety of collaborative space including: four open-framed “tents,” one 30-person space with a retractable glass wall, a large space for employee training, and an acoustically-treated recording studio for producing client videos. the variety of work styles were also addressed through multiple options: open office workstations, private telephone booth sales offices, private and collaborative offices. As a cost savings measure, web pt opted to keep their existing desks but invested in compact technology spines to help mitigate sound and create flexible workspaces.

 

the end result is an adaptive-reuse design emblematic of the warehouse district’s pioneer roots and of a burgeoning start-up tech industry in phoenix.  polished, but gritty, this project remains true to the bootstrapped ingenuity fundamental to web pt.

category

location

 

sq ft

 

architect

contractor​

 

photos

commercial

warehouse district phoenix arizona

35,600

gould evans

180 degrees

winquest photography